over Catalano - Catalano | sanitair | badkamers | prijzen | online | dealer | vosbadkamers.nl

zoek
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

over Catalano


over Catalano

Catalano is al jaren verwikkeld in een continu proces ter verbetering van de bedrijfsvoering en het productieproces, zowel gericht op ecologische duurzaamheid als verbetering van de kwaliteit van het werk.

Het bedrijf heeft strategieën opgesteld om de volgende doelstellingen te bereiken:
- Vermindering van milieueffecten en het verbruik van hulpbronnen.
- Vermindering van het energieverbruik.
- Verwijdering van giftige stoffen of verontreinigende stoffen die vrijkomen in het milieu.

Met betrekking tot grondstoffen maakt Catalano alleen gebruik van topkwaliteit materialen, dat wil zeggen, zonder toevoeging van stoffen of preparaten die toegewezen zijn aan risicofactoren, toxiciteit of schadelijkheid.

Het transformatieproces wordt gekenmerkt door het efficiënte gebruik van natuurlijke hulpbronnen en Valorisatie (hoge verhouding tussen materiaal wat gebruikt is en daadwerkelijk opgenomen in het productieproces). Het gebruik van het materiaal is nu verminderd als gevolg van de minimale dikte van nieuwe producten, verkregen dankzij geavanceerde technologieën getest in Fabrica di Roma.

Optimalisatie van het werk
Catalano besteedt veel aandacht aan milieuprestaties en de voorwaarden waar machines aan moeten voldoen (hoge verhouding tussen de totale aantal arbeidsuren en de jaarlijks aantallen van stukken [h/m3]). De nieuwe lineaire oven, een van de grootste in de wereld, vereist 1/3 minder brandstof dan de vorige modellen.

Afvalbeheer
Kantoor- en productieafval wordt gescheiden en vervolgens verzameld voor de recyclageketen.

Milieu-Kwaliteit
Het productieproces van Catalano wordt gekenmerkt door de maximale vermindering van rook en giftige of vluchtige stoffen die vrijkomen in de atmosfeer. De fabriek heeft als doel niet vernieuwbare bronnen volledig te benutten. Een nieuw fotovoltaïsch systeem, die in staat is tot 200 kW leveren - 1/4 van de benodigde totale energie - is momenteel onder constructie.

Waterbesparing
Catalano gebruikt een gesloten systeem voor de terugwinning van afvalwater om verspreiding van afvalstoffen in het milieu te voorkomen en de recyclingkringloop te voeden. Het water wordt dichtbij de plaats van verwerking gehouden en het wordt vervolgens getransporteerd naar de zuiveringsinstallatie. Het water wordt hergebruikt na de zuivering.
De wc's van Catalano zijn in overeenstemming met de CWE-merk en zijn in staat te spoelen met minimale hoeveelheden water.
De bijzondere studie over de oppervlakten en het gebruik van nieuwe nanotechnologische glazuren (zelfs op verborgen plekken) voorkomt waterstagnatie en maakt het reinigen makkelijker en zorgt voor vermindering van het gebruik van water.

Behoud van het landschap

De fabriek heeft een laag geluidsniveau en een weinig impact op het landschap/visie.

Goederenverkeer
Dankzij de aansluiting van alle activiteiten in een fabriek heeft Catalano de maximale vermindering van de afstanden van de verschillende fasen van het productieproces bereikt.

Distributie
Catalano is toegewijd aan de recycling van eigen verpakkingen. De producten worden altijd voorzien van informatie voor de consument om het product efficiënt the gebruiken, beheren en te reinigen, om de impact in het milieu te minimaliseren. 
 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu